Nov 30, 2013

Nov 29, 2013

After 5 years!

Salam,

Mood bercampur baur... tapi aku rasa sedih kut.
Setelah 5 thn plus bersama team SOC scan akhirnya tamat la jua projek di mampu nih.
Will miss all my old days here.. ketawa bersama menangis bersama ..harap2 dapat jumpa lagi di luar nnti. selalunye putrajaya menjadi port untuk ex-socteam berjumpa..tapi bile projek ni tamat dah xde official port untuk lepak2 lg nnti. sesungguh nye aku membesar di scan. 30Nov2013 secara rasmi nya kontrak kami tamat.. semoga kawan-kawan aku berjaya diluar disana. SCAN tetap dihati..

Nov 14, 2013

Beautiful Man K-Drama ( Jang Geun SUk)



Annyeong!
Lagi 1week My Sukkie Jang Geun Suk akan bersiaran dengan drama baru nye berjudul Beautiful Man @Pretty Man @ Bel Ami @ Yebbeun Namja. Heroin nye IU yang kecik comey molek.
Hope mereka berdua ade chemistry








Beautiful Man Teaser 1.
video

Secret Recipe is turning sweet 16

Alohaaaa..

Wowwwwww my fav cake shop buat promotion.. Sempena 16th Anniversary.
1 hari sahaja tau hanya pada 16 November 2013( sabtu) harga whole cake di potong
RM16 .. must grab it!


Nov 13, 2013

The Heir K-Drama



Annyeong!

hehe kali ni mood nk update tentang drama korea jer.. nextttt K-drama yg aku tengah bersabar dari menonton nye sbb tgh aired dan xcukup episod pom lagi..merana wooo kalau tgk cite yg xabis kt tv lg nih. My Minoz Lee Min Ho jadi hero wehh..also my Shin Hye jadi heroin. Combination yang superb skali.

First episode: October 9, 2013
Final episode: December 12, 2013
Language: Korean








Good Doctor K-Drama


Hello...
Its been a while tak update tentang Drama Korea..
I'm just watching Good Doctor..Very great & recommended drama.  Drama ni mengisahkan seorang kanak2 autism (savant syndrome) yang bercita-cita menjadi doctor dan dibantu oleh ayah angkat nye (seorang doctor) 
yang recognized bakat istimewa kanak2 tersebut dalam menghafal segala2 struktur organ tubuh dengan hanya melihat  gambar rajah. Main actor drama ni Joo Won , aku suke sbb dah banyak drama yg die lakon kan..antaranya Gaksital(Bridal Mask), King of baking Kim Tak Goo, level 7 sivil servant (currently on air kt tv8 selasa-rabu 9.30mlm). Die berjaya watak seorang individu autism..cerita ni banyak bagi harapan untuk parent yang mempunyai anak autism supaya tidak berputus asa mendidik anak mereka.




 Antara Main cast.

 last part episod best dimana partner die dalam drama gaksital jd junior die..hehe mereka shomell disini.