Dec 16, 2013

My First Day!

Salam,
Alhamdulillah hari ini hari pertama ditempat baru.
still adapting this new environment. omg.. i miss my old placed!

Nov 30, 2013

Nov 29, 2013

After 5 years!

Salam,

Mood bercampur baur... tapi aku rasa sedih kut.
Setelah 5 thn plus bersama team SOC scan akhirnya tamat la jua projek di mampu nih.
Will miss all my old days here.. ketawa bersama menangis bersama ..harap2 dapat jumpa lagi di luar nnti. selalunye putrajaya menjadi port untuk ex-socteam berjumpa..tapi bile projek ni tamat dah xde official port untuk lepak2 lg nnti. sesungguh nye aku membesar di scan. 30Nov2013 secara rasmi nya kontrak kami tamat.. semoga kawan-kawan aku berjaya diluar disana. SCAN tetap dihati..

Nov 14, 2013

Beautiful Man K-Drama ( Jang Geun SUk)



Annyeong!
Lagi 1week My Sukkie Jang Geun Suk akan bersiaran dengan drama baru nye berjudul Beautiful Man @Pretty Man @ Bel Ami @ Yebbeun Namja. Heroin nye IU yang kecik comey molek.
Hope mereka berdua ade chemistry








Beautiful Man Teaser 1.
video

Secret Recipe is turning sweet 16

Alohaaaa..

Wowwwwww my fav cake shop buat promotion.. Sempena 16th Anniversary.
1 hari sahaja tau hanya pada 16 November 2013( sabtu) harga whole cake di potong
RM16 .. must grab it!


Nov 13, 2013

The Heir K-Drama



Annyeong!

hehe kali ni mood nk update tentang drama korea jer.. nextttt K-drama yg aku tengah bersabar dari menonton nye sbb tgh aired dan xcukup episod pom lagi..merana wooo kalau tgk cite yg xabis kt tv lg nih. My Minoz Lee Min Ho jadi hero wehh..also my Shin Hye jadi heroin. Combination yang superb skali.

First episode: October 9, 2013
Final episode: December 12, 2013
Language: Korean








Good Doctor K-Drama


Hello...
Its been a while tak update tentang Drama Korea..
I'm just watching Good Doctor..Very great & recommended drama.  Drama ni mengisahkan seorang kanak2 autism (savant syndrome) yang bercita-cita menjadi doctor dan dibantu oleh ayah angkat nye (seorang doctor) 
yang recognized bakat istimewa kanak2 tersebut dalam menghafal segala2 struktur organ tubuh dengan hanya melihat  gambar rajah. Main actor drama ni Joo Won , aku suke sbb dah banyak drama yg die lakon kan..antaranya Gaksital(Bridal Mask), King of baking Kim Tak Goo, level 7 sivil servant (currently on air kt tv8 selasa-rabu 9.30mlm). Die berjaya watak seorang individu autism..cerita ni banyak bagi harapan untuk parent yang mempunyai anak autism supaya tidak berputus asa mendidik anak mereka.




 Antara Main cast.

 last part episod best dimana partner die dalam drama gaksital jd junior die..hehe mereka shomell disini.

Oct 27, 2013

BALI DAY 5 : TANAH LOT- BRASCO

| | 12September2013| |

Salam,
Our last day at Bali... Sekejap jer rase dah nk balik daa.. tapi mmg nak balik pom.. tekak kami kempunan nasi gulai ayam..nasi ikan singgang...pstu aku agak xbest rasa air kat bali nih. Pulau yang padat dengan penduduk dan pelancong..air nye agak payau..air masin yg diproses kut.nk gosok gigi pom pakai air mineral. Sorry to say aku amat alergik dengan air.. mase g mabul dlu pom alami bnda same..seb baik kerja terjun laut jer..xddk kt darat. Haaaa ok back to entry kami check out dari villa jam 12.30pm. Overall our stay here in term of villa design , the private pool, the layout all was awesome. All staff all are helpful ..Thanks a lot. Previously a bit scared with bad review.. in term of cleanliness. Ermmm bedsheet and towel kami pom xbersih sgt sebenarnye, ade spot2 gtu. But the next day the housekeeping come tukar cadar ..kami tngu jer kt bilik sepanjang mereka buat keje. Lepas dorang tkr bedsheet + towel n move cuci kt ruang makan+TV , aku check bedsheet dan towel yang baru ni bersih..xde spot2. So Ok laaaa.. Hope they can improve their service sbb sayang laa villa cantik. Kalau banyak bad review sume org takut nk stay nnti...(just my cent)

Then Pak Doni bawa kami ke Tanah Lot. Dari seminyak ke Tanah Lot dlm 30minit jgk.. Sampai sane bayar entrance fee: 30,000 Rp. Masuk2 jerr banyak nyee brg murah2.. lagi banyak choice.. kalau bab bargain nego tawar menawar serahkan jer kt iollss.. bargain sampai makcik2 kt situ garu kepala.. nk bagi ke xnak. Banyak beli kat sini sampai abis duit.. Hubby pom bukan main shopping..lepas tu kami ke Pura luhur Tanah Lot. Air surut sikit so dapat bergambar dekat2 sikit nga Pura. Angin ombak kat situ ganas wooo.. seraaammmmm~~~.. rambut mergerbang macam pontianak daaa.. 2jam disini then Pak Doni bawak kami ke Brasco sbb nk cari t-shirt yang ok skit utk ayahnda dan adinda2. Datang sebagai jutawan balik jadi miskinwan..hehe

Flite kami balik KL jam 7.00ptg. So jam 5ptg kami sampai airport.. Bid farewell ngan Pak Doni kami pom bawa diri ke dalam airport..xtau mana nk tuju baca jer sign yang ade sampai laa kami kt kaunter AA. Tunggu punye tunggu Flite delay 40minit..ZZZzzzzz ponat eh nk tngu. Jam 11 sampai LCCT..oh tanah air ku.. sesungguhnya ku rindu masakan tanah air ku.. amik kete kul 1pg sampai kg,baru isi perut ngan nasi..hahahah settle. Balik tidooZzzzzz..

sekian perjalanan bulan madu ku bersama muuu~~~~













BALI DAY 4 : SEMINYAK-KUTA

Sambungan entry lepas.. ku ingatkan boleh ddk diam2 kt bilik sampai malam..tetapi keboringan tahap melampau.. pluss perut aku lapar. Kami mmg xboleh ddk diam..haa ni kena percaya. disebabkan hari ni kami xde plan ngan supir so kami bebas nk kemana2. So kami call receptionist mntak car shuttle to Seminyak Beach jam 4ptg.. tapi sebab traffit macet so dorang suggest kami amik taxi. Hmmmmm ok lahh dr ddk bazir masa kami pom mintak dorang call kan taxi.. dari villa ke seminyak beach dorang ckp dlm 10,000 Rp. ohhh ok laa murah kan. Datang laa pakcik taxi nih. Peramah org nye... persis Abu Bakar Ellah. Die cakap kt pantai seminyak xde ape2 unless nk sun bathing..kami cakap just pegi tgk2 n amik gambr. So die offer laa kalau nak die tngu kami untuk ketempat seterusnya.trus kami tanya pakai meter kan.. hehe kena bijak disini takut kena tipu. Pakcik taxi cakap jangan risau pakai meter. So kami ke pantai seminyak amik gmbr tgk dugung2 putih bergelimpangan sun bathing.Sebab ape dugung yer..hahaha sebab yang ade kat situ macam dah tua.. xde yang muda.hehe. Lepas bergambar kami mintak pakcik taxi td bawak kami ke kuta square... Then again kami suke area kuta.. very convenience semua ade dan dekat2. makan senang ..Spa pom banyak. So total taxi dr villa ke seminyak beach ke kuta square 33,000 Rp lebih kurang RM11. Murah kan. Kami suka layanan pakcik tu..banyak tau pasal malaysia. Tapi pakcik ni non -muslim, dalam taxi pom ade bekas daun2 bunga2 yg bau-bauan tuh. Sampai di kuta , again kami makan KFC lepas kenyang perut pusing2 skejap pastu ke SPA. Inner Glow Spa kuta. Baca good review tentang spa nih. Mmg murah laa.. tapi overall biase jer.Maybe sbb amik package yang biase .. xcukup masa maaa. Lepas spa kami smbg shopping area Kuta.. Beli mane yang patut tambah2 bg cukup. Then menapak sampai ke Legian Street... jam kat tangan baru 8.30pm.. ade stengah Pub+bar+Discoutiq dan penuh org.. ddk laa kami tepi2 tu amik gmbr. Xbrani nk masuk..hahahaa hanya mampu menonton dari luar. Jalan lagi sampai ke Bali Bombing Memorial Park then xmampu nak jalan daaa.. foto sane sini sinun then kami tahan taxi untuk balik ke bilik. Dan macam biase bile taan taxi kena tanya pakai meter ke x.. dan bagi alamat villa dalam masa 15minit jer kami dah smpai villa. Aikkk dekat jer rupanya..hahahaha.. Kuta-Seminyak 13,000 Rp jerr... Abis sudaaa.
ok 1 entry to goooo

 Seminyak Beach
 Kuta Square



 Suko laa tu dapat massage.. Inner Glow Spa
 Shopping shawl

 suko laa dpt jumpa sign SKY

Goodnite!

BALI DAY 4: The Jineng Villas Seminyak

| | 11September2013| |

Salam, 

Hari ke empat kami di bali adalah leisure time... plan ddk kt bilik jer(percayalah)..berjakuzi kt toilet... pstu terjun tolam. Sampai kecut jari kaki dan tangan. Haaaaa sebelum tuh seawal 9.30pg kami dikejutkan oleh morning call..ehh yeker morning call.. haaaa dorang nak hantar breakfast kat bilik. Aku dah tanya siap2 sebelum book aritu lg tentang makanan..dijamin Halal. So dorang suh bukak kan pintu, yelaaa kan..tido malam kena la kunci pintu..then aku bgn gosok gigi cuci muka tak mandiii~~~~....sarapan dah tersedia. nk tngu siap mandi sejuk laa breakfast nanti.(hubby pom xmandi jgk..sbb nnti nk terjum tolam)

Kami x amik package honeymoon sbb kena bayar lebih ..so dapat welcoming flower jer..ok laa tuu





 antara bekalan yang kami bawak..nak kotak lipton tuuuuu


BALI DAY 3 : NUSA DUA-ULUWATU-JIMBARAN

||10September2013||

Salam,

Selamat datang ke entry Bali yang ketiga. 
Untuk hari ketiga kami kena Check out dari Fave Hotel Kuta dan  Check in di Jineng Villas Seminyak. So dengan kepala tingtong2 perut yang lapar sbb dah xlalu mkn roti so kami just mkn biskut+mnm air kotak jer. Kami ke villa untuk tgglkan luggage. Tawakal jer tggl cmtu tp beg kami berkunci. Lokasi pertama kami ialah Nusa Dua.. uhuuu kawasan kaya2 nih..hotel resort villa mahal2 nih. Sepanjang jalan ade hotel besar2 dan kt sini jgk laa ade hotel bulgari yg harga nye ratusan ribu ringgit satu malam. Kami singgah di Tanjung Benoa.. ohhh ini kena datang lagi, sbb kami lsg xbuat pom aktiviti pantai. Aktiviti kami disini pada hari ini ialah bergambar. Macam2 aktiviti sukan pantai boleh buat kat Tanjung Benoa ni.





Then kami ke GWK ( Garuda Wisnu Kencana Cultural Park) Entrance fee : 80,000 Rp. Kat sini panas.. sbb kami sampai pom dah jam 1pm. Matahari atas kepala.. lame kami lepak kat sini. Cantik kawasan nye pastu kami berpeluang utk tgk tarian bali.. free jer. Sebab masuk park ni pom dh bayar kan. kami tgk sekejap jer.. then trus explore segenap taman ni. Ade patung krisna dan patung garuda yang besar.. si patung krisna tangan nye blom siap pasang lg. attraction kwsn ni ialah batu-batuan yang tinggi.. dan kwsn ni juga selalu dijadikan wedding ceremony. Disebabkan panas yang amat sangat kami pom singgah la cafe mereka .. nk makan xbrani so minum aje laa. Mango juice pure gile.. sedappp..ilang sekejap rasa lapar.














Next kami ke Uluwatu Temple Cliff aka Pura Luhur Uluwatu. Subhanallah cantik pemandangan disini. Bali mmg terkenal dengan view batuan dan laut nye. Sebelum masuk kami isi perut dengan jagung bakar. SEDAP( maybe sbb lapar). Dan Entrance Fee: 20,000 Rp. Kat sini la kalau nk tgk Kecak Dance dan kena bayar 70,000Rp, tapi kami xjoin pom sbb xckp masa nk tgk sunset kt pantai  lagi. So lepas bayar die bg kain kuning suh ikat kat pinggang. Kami ikut kan laa yer syarat nk msk. pstu ade pakcik guard pggl kami.. die cakap monyet banyak kt dlm ni.. so simpan topi, sunglasses semua. Nah amik kayu ..sbb die ckp monyet suka kaler merah, OMG aku pakai suar merah aritu. Ape lagi berjalan la kami menuju puncak dengan batang kayu yang pnjang mcm gembala monyet. Anyways thanks to pakcik tu sbb kami xkena kacau oleh monyet liar. Dengar seretan kayu panjang tu pom monyet dah takut belum kena libas lagi..hikhikhik.

 Jagung Bakar!

 Alooo nyet!








 Merentas hutan!



 5.30ptg kami keluar dari Uluwatu menuju ke Jimbaran.  Tgk laa kereta tersusun nk masuk uluwatuuu..sume nk tgk Kecak Dance la nih.huhu.. Sunset at Jimbaran Here we comeee...

 Kami sampai kat Jimbarah jam 6.10ptg..matahari sudah mau turun

 Pilih ikan ..


 6.20ptg

 7.15mlm

Kami Dinner kat sini.. Disebabkan aku xboleh makan seafood lg so hubby jimat banyak ler.. main dish ialah Red Grouper aka ikan merah masak 3Rasa. SEDAP! Selalu baca blog org cakap abis bratus2 makan kt sini.. kami kena lebih kurang RM70 jer. Tapi skali fikir mahal gak wooo ikan jer kut. Tapi mengapalah the view telan sume nye. Next kami ke Krisna untuk shopping skit tapi sbb penat kami xde idea dan xde mood nk shopping ape. Padahal barang2 nye murah..painting pom murahh. Then kami kembali ke Villa.. amik beg cek ok ke tak..bag lock sume ok baru lah masuk bilik.

 *Krisna di kuta bukan di jimbaran..silap caption
 Ini pulak kt seminyak bukan jimbaran..hehuwwww..malas nk edit.
Tido dalam senyuman!