Dec 27, 2014

Banjir kota bharu 2014

Salam, masyallah susahnye hati ini dengan dugaan perkabaran banjir besar di kelantan. . Hanya doa dan kata semangat mampu ku kirimkan.. suami ku dikampung.. nenek.. tok ayoh.. jaga diri semua. Ada keizinan aku pulang membntu apa yg patut

Tidur malam.. mmg xlena langsung.. tiap jam check water level .. naik ke turun ke.. semoga air banjir di kelaantan surut.

Dec 19, 2014

Magnum cafe IOI City Mall Putrajaya

Ohhh magnum.... akhirnyaa dapat makan custom magnum flavour.. ingatkan kena tnggu nak g jakarta. Dan 1 lg xtau la plak sbnrnye kt mid valley dah ade.. hahahaa sungguh ketinggalan zamann.. so ptg td bergerak lah ku dan adik ke IOI city mall

Cafe nye cozy dan selesa.. ade juga meja area luar cafe. Definetely be my lepaking place in future because i'm dying for magnum ice cream.

Dec 4, 2014

Legoland theme park & water park & Hotel

Last weekend me and hubby also his sister and kids pegi spend time kat legoland malaysia.  Its was a really really fun.. from the hotel room untill dining I gave 5☆. 4 day 3 nights is enough..tambahan pulak 1 hari dah abis kat JPO. Theme park mmg best.. 1 hari jgk kt sane sbb waktu kami pergi hujan tghri. So dinasihatkan sediakan payung  or baju hujan lah sebab year end kan slalunye hujan. Water plak kami tak ambik masa lama pom. 3 jam untuk ulang almost game kt water park.. agak garing jgk lah kulit nih. Walaupun kami pergi waktu cuti sekolah dah mula. Tak rasa mcm too crowd pun.. tak sibuk...nk main 1 1 game beratur jgk tp xlame pom.. dalam 3 minit.. kagum dengan struktur lego di setiap sudut. Mmg setiap sudut lah nk berphotog... overall biar lah gmbr bercerita.

Nov 19, 2014

Moving out

Finally my father will move to putrajaya.. but I really dont like packing nor unpacking.New room make over?? But for how long will I stay here? Still waiting and hoping for interview result at kota bharu. Ya Allah..permudahkan segala urusan hamba mu ini.. amin amin yaa rabbal alamin.

Sep 26, 2014

Jadual ERL KLIA Transit 2014

KLIA Transit Timetable 2014.

kalau nak pegi ke KLIA2 saya slalu refer sini supaya sy smpai ontime sebelum tren berlepas.


Aug 29, 2014

Sepi blog ku ini

Assalamualaikum..

Dah lama x membebel kat belog nih... dah bersarang segala mat sarang dah kat belog nih.
Nowadays I got nothing to share... hehe itu maknanya tak ada improvement apa2 lagi lah. Masih mencuba untuk dapatkan wishlist tahun ini. Tapi kita dah makin hampir ke hujung tahun. Ohh alangkah cepat nya masa berlalu. Setiap detik masa berlalu tanpa kita sedari.

Kerja? hmmmm ok laa baik ade dari tak ada kan..
Tapi still ditahap kesadisan yg melampau..alangkah aku rindu kan company aku yg dulu yang berhati perut dah sangat menjaga kebajikan pekerja. Begitu lah lumrah hidup yang terbaik lagi dikenang2.

 
Life must goes on!

Jul 20, 2014

Jul 16, 2014

Auramawarlens di FemesBazaar SuperRaya Tierra Crest , Kelana Jaya 19 & 20 JULY 2014

ALohaa... pengemar lens superb aura mawar lens.. Jom ramai2 ke FemesBazaar SuperRaya


Jom datang ke booth @auralens d gold section D 16.. yay betul betul tepi escalator taw...ade promosi menarik harga spesial ...dtg dulu baru tau ok 😉😘😙😚...vendor pun best2 nnti buat promosi raya yay



Jom ramai2 semua vendor yang best best ada di sana nnti jom 😉 
FEMES BAZAAR proudly present EPISODE 6 : FEMES BAZAAR : #SUPERRAYA ١٤٣٥h EDITION 

Location: Tierra Crest , Kelana Jaya 
Date:19 & 20 JULY 2014 (SABTU & AHAD)
Time:10 am - 12 am 

Ramai artis bersama2 di bazaar nanti seperti WAWA ZAINAL INTAN LADYANA HANEZ SURAYA KILAFAIRY ANZALNA NASIR NAD ZAINAL MIZZ NINA ZARA ZYA KAKA AZRAFF IZZUE ISLAM AMEER FORTEEN HAFIZ HAMIDUN KARL SHAFEK FARALYNA IDRIS EMELDA ROSEMILA DAYAH BAKAR 3R MELDA AHMAD ------------------------------------------------- In Collaboration with GUA , GUA MUZIK , TONTON , TONTON MUSIC , TIERRA CREST , MAHLIGAI CREATIVE , TENTDA , WIREFAME ENTERTAIMENT , LISA MAGAZINE , AZRAII ZULKIPLE , RAC PHOTOGRAPHY , FRESHIE JUICE , ATIYA.MY. 
Facilities Parking B1-B2-B3 , Surau , Restoran Mamak , ATM Machine , Kedai Serbaneka MyNews , Toilet , Security.
WAZE TIERRA CREST / UNITAR KJ 
PUBLIC TRANSPORT LRT PUTRA taman bahagia > bas no T625 > sampai exactly depan TIERRA CREST.


Berkolaborasi bersama tokey SS_WARDROBE!

Jul 10, 2014

11 Ramadhan

Salam uolss..

Cepat nye masa berlalu.. lg tggl 2/3 ramadhan. Time ni laa ramai dah start buat persiapan..
kuih raya..baju raya.. dah ada yg tukar duit raya ke belum yer?hehe.. Aksesori raya mcm mane plak?
Jom try Aura Mawar Lens raya nanti... mesti meletops grooming kalian. opppsss iklan sekejap.

Apa-apa pom... selamat menyambut Ramadhan al-mubarak... sama2 la kita banyak kan amalan di bulan yang mulia ini.

Jun 8, 2014

Thirty 1

Alhamdulillah..

I'm turning to 15+6+10.
Yes another long year and another number added to my age, but still great to hear the prayers and the wishes. A simple celebration made from my sista make my day cheerful even tough my love is not here with me. Will meet him this week. 

Thank You Allah.

 Surprised kek from Sista!

Jun 2, 2014

1st Anni-vacation

Langkawi Trip.


ROOMMATES Korean TV Show

Anyong-haseyo!

Today I want to share my current addiction Variety Show other than Running Man is Roommates !



The Roommates consists of  singers, actors/actresses, comedians, models, and martial artists who have little reality and variety program experience is expected to create new undiscovered characters and laughter. The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks. The celebrities include Park Chan Yeol (EXO), Hong Soo Hyun (History of a Salary Man), Jo Se Ho (Comedian), Lee Dong Wook (Hotel King, Scent of a Woman), Lee So Ra (Model), Na Na (After School), Park Bom (2NE1), Park Min Woo (Flower Boy Ramen Shop), Seo Kang Joon (5urprise, Sly And Single Again), Shin Sung Woo (Beating Heart), and Song Ga Yeon (MMA Ring Girl).


I'm Addicted. 






I'm watching The Roommates via http://kshowonline.com/ 
Happy Watching Guys!

May 25, 2014

AuraLens

Salam and Good Morning Ladies,

Nak war-warkan disini.. kepada pengemar kanta lengkap aka Contact lens.. di sini ada jual AuraLens. Kanta Lengkap yang tersangat selesa dan mudah dipakai. Tiada lagi drama air mata semasa memakai kanta lengkap. 

1st try pakai yang adik aku wani. I can feel the differences. Like I don't wear any contact lens.. tup tup mata bertukar warna... Oh I like it. This soft lense tahan 3month.
Info : 3 months contact lens
BC :8.6, D/A 14.5mm
ONE STERILE SOFT CONTACT LENS
45% phemfilcon 55% water in borate buffered saline containing 0.005% poloxamer

Berminat boleh EMAIL gurl_eve77@yahoo.com
or Facebook or Whatsapp :0199050925


Ada Macam2 warna.. Dari Gray Series






dan Brown Series.





Special Color lens



Berminat boleh EMAIL gurl_eve77@yahoo.com
or Facebook

and........
ade ni travel kit.. comey kan!!!



I am wearing Celine Brown on my naked face... xperlu pakai makeup... tp kalau pakai make up ok kut.. :)


toddler

 



 Its a year.. Alhamdulillah and you right here beside me. Thank You

Rumahtangga
Tanpa sebuah persefahaman, tidak mungkin istana yang dibina menemui kebahagiaan sebagaimana diharapkan.
Kesolehan keluarga menjadi penentu bagi tegaknya sesuatu bangsa yang aman, makmur dan sejahtera. Sebahagian dari kesempurnaan kebahagiaan di dunia adalah memiliki keluarga yang bahagia.
Ciri orang yang mencintai keluarganya adalah dia selalu bersabar dalam mendidik akhlak dan keimanan keluarganya.
Biar berjuta halangan merentangi namun jika tersurat kasih dan sayang dua insan berkenaan, pasti ia menemukan ketulusan yang abadi.
Dalam melayari rumah tangga berdua, pasti banyak onak terpaksa dilalui. Hanya mereka yang kuat, tabah dan mampu mendepani segalanya bakal menjulang kebahagiaan.
Perunding motivasi dan keluarga, Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah memberi 63 petua yang boleh dijadikan amalan pasangan suami isteri yang melayari rumah tangga.

1. Doa yang berterusan.
2. Patuh ajaran agama.
3. Murah dengan pujian.
4. Murah dengan khidmat.
5. Murah dengan belaian kasih sayang.
6. Murah dengan sentuhan.
7. Mencari kebaikan pasangan.
8. Cari masa berkomunikasi, berbual atau bergurau senda.
9. Cari kebaikan dan pembaikan diri daripada setiap pertengkaran.
10. Menghormati had, sempadan atau hal peribadi pasangan.
11. Menilai diri daripada perspektif pasangan.
12. Berfikiran terbuka – boleh tegur menegur.
13. Berani mengambil risiko emosi – tegur/perubahan/ berpisah sementara.
14. Menilai dan memberi keutamaan dalam kehidupan.
15. Tolak-ansur.
16. Menghormati dan mengambil kira ‘gerak batin’ (intuition) perempuan.
17. Tidak mengejar kebendaan semata-mata.
18. Sedar bahawa perselisihan kadangkala tidak boleh dielakkan.
19. Mengubah diri untuk merangsang perubahan pada pasangan.
20. Sanggup berkorban buat pasangan.
21. Menghormati pasangan.
22. Berasa amat beruntung (dan nyatakan) mendapat pasangan yang ada.
23. Perhubungan seksual yang sihat dan diredai.
24. Menghormati perbezaan dalam diri pasangan.
25. Sentiasa bermaafan sebelum tidur.
26. Sentiasa bersangka baik terhadap masa depan.
27. Meletakkan hak kepada pasangan.
28. Tidak menjadi hamba kepada pasangan.
29. Berubah secara kecil-kecilan untuk meningkatkan kebahagiaan.
30. Mengawal marah. Buat perjanjian.
31. Mencari penyelesaian dalam situasi ‘menang-menang’.
32. Muhasabah hubungan untuk mencari punca masalah.
33. Menghormati sifat semula jadi pasangan.
34. Memahami peranan ‘pasangan’.
35. Hubungan perasaan sesama pasangan.
36. Jangan simpan ketidakpuasan, sedih, marah atau benci dalam hati.
37. Bentuk kod kasih sayang dan anda berdua saja yang tahu.
38. Sengaja merancang untuk membaiki hubungan suami isteri.
39. Tujuh kali puji dan satu teguran.
40. Sebut ‘I love you’ sepanjang masa.
41. Banyakkan bergurau dan bermesra.
42. Sentiasa berterus terang.
43. Beri masa untuk perubahan berlaku – sabar.
44. Elakkan berdebat untuk mencari kebenaran.
45. Elakkan salah pasangan.
46. Cari titik pertemuan.
47. Selesaikan masalah hari ini pada hari ini juga.
48. Lebih banyak memberi daripada menerima.
49. Minta nasihat, pandangan atau maklum balas daripada pasangan.
50. Sentiasa bersemangat – bangun tidur, pergi kerja, balik kerja dan sebagainya.
51. Seimbangkan hubungan dari segi:
  • Mental, pendidikan dan ilmu
  • Emosi
  • Fizikal dan ekonomi
  • Sosial
  • Spiritual
52. Jangan berjauhan terlalu lama (kecuali terpaksa).
53. Tidak terlalu mengongkong.
54. Tidak bertindak bersendirian.
55. Memberi peluang untuk berbeza:
  • Pendapat atau pandangan
  • Hobi
  • Kegemaran
  • Makanan
  • Cita rasa
  • Warna pilihan dan pelbagai
56. Humor atau lawak dari semasa ke semasa.
57. Minta bantuan untuk memecahkan kitaran negatif.
58. Berwawasan dan pandang ke depan (tidak terjebak dengan masalah semasa).
59. Tidak meminta yang bukan-bukan.
60. Bentuk undang-undang atau peraturan dalam rumah tangga.
61. Mencari kelainan dan perubahan positif.
62. Elakkan mendera pasangan dengan apa cara sekalipun.
63. Reda, syukur dan tawakal kepada Allah s.w.t.


 *sumber dari internet.

Apr 15, 2014

EMERGENCY COUPLE K-Drama.

Annyong.
I just finished watching Emergency Couple... such a good drama and of course I choose romance & comedy genre drama. Female leads by my ACE Song Ji Hyo as 
 Oh Jin Hee from running man. and the actor lead by Choi Jin-Hyuk as Oh Chan Min. This is the 1st drama that I watched lead by Choi Jin-Hyuk. I guess already fall for him. I love how he smile.. ! Im melting.. Oppsss sorry Sukkie. This drama is about couple of student that totally in love rush into marriage. But when they live under the same roof, they encounter too much problem. Their marriage also don't blessed by Chan Min mother since Jin Hee not come  from medical family. The marriage end within a year. Chan Min left Jin Hee and run to states to continue his unfinished medical studies. 6years later they accidentally meet again at hospital where they work as intern together. What happened with this ex-marriage couple?

I like where Gary apperances as a substitute driver when Jin Hee was totally drunk. Ohh I like this Monday Couple. It's a must watch drama.








Berkurun!

Salam,

Ohooooo dah lama xtak update blog. Sbb kekangan masa atau kekangan access internet.
Actually aku dah bekerja tempat baru. last company just for 2mos. But why? SEBAB aku bukan org bandaraya. Aku sukar adpat dgn jammed tiap2 pg. so kt company baru sudah 2bulan. So far so good.. and aku masuk kerja shift semula. but this time 4 days working..4 days Off. HEAVEN right? nak bercuti kemana2 pom boleh..just get ready the Money.Some my old colleges pun ade kt company skrang.. so I still feels happy wokring. But can't compare with my old one. Scan tetap dihati.
Cepat betul masa berlalu.. now dah mid April. Ohh lg 2bulan nk puasa..then Raya..Then pejam celik pejam celik msk tahun lain. Nothing special happen right now. Just live my life normally.. PJJ ( perkahwinan jarak jauh). How i wish to stay closer.

Jan 16, 2014

Hello 2014 & 30days

Salam,

Selamat Tahun Baru.. 
today baru berkesempatan nk say Happy New Year. Lotsa things happen on 2013 and I achieved some dreams. I'm happily married to the man that I love. Alhamdulillah. But we can't assume everything will goes fine till end. Its about my health..ohh I'm healthy now..but just a slight TEST from Allah s.w.t to me & my hubby is my Ectopic Pregnancy. We accept it and we will try for the best.. Insyallah. 
What else yaa...  Haaa 2013 also do a big changes in my job career.. and now its already 30days with my current company. The environment is totally different from my previous job. I like my job also my office-mate. They all very helpful..Alhamdulillah. So now I'm drafting my 2014 journey.. I need to do it.. My dream is I want to beside my hubby that means I'm seeking for another jobs. :) .
I'm A Job Seeker.