Dec 27, 2010

4days more 2011

Less than a week to new year...am I already satisfied what I already got for this year? What are my wishes for 2011...? overall I already got what i want for this year... hahahaahaa...as a ladies..marriage is a must...so I looking forward to married next year... but with who?hahahaha we'll see aight....hmm as a worker.I want to shift to new job..as a daughter..I want to ease my family burden...


- That all for now-


Ladies on Sunday

It's great if all the ladies can get along together ... do some gossiping..compliment(hehe) ..asking...answering..
Anyway HappY Belated Birthday to Lydiana & Balqis..wish both of u "CEPAT KAWEN" ..love u guys... juju, ony the jewelry, jaa the master student, aimee the dentist..muaxxx

Dec 25, 2010

Jang Geun suk /Jang Geun Seok / Jang Keun Suk

 video showing how far did Jang Geun Suk have been in his career.

Am I really into him...??hehe...absolutely....I watch every drama and movie casting by him... its start from Baby and Me Movie. He's really beautiful .... My favorite drama is You are beautiful..I love his voice....he is so talented on music and casting... his smile+voice make my heart melt.....auwwwwwwww   .. SarangHaeyoo sukkie...


Let's sing a song... la la la la~ ~ ~ ~ ~





You're Beautiful OST





Goodbye by JANG GEUN SUK




Dec 24, 2010

GooD day is everyday...


I want to make myday is a lovely day..everyday!!!!

Dec 9, 2010

Nov 20, 2010

HaPPy BdaY to Adik Yah....

HAppy BDay to my lil sis....
Dek yah...sweet 9th yrs old..
Blajar betul2 yer..nnti dpt msk 'U' & dpt keje elok2....
love u..muaxxxxx

Nov 17, 2010

Selamat Hari Raye Aidil Adha...♥♥♥♥♥♥

Selamat Hari Raye Qurban...
Alhamdulillah thn ni aku turut serta dlm ibadah qurban. Beraya di KL jer..xbalik kmpung pom..tapi suasana still same sbb sume family ade kt cni...Esk jgn lupe solat sunat Aidil Adha yer..
Musim mkn daging sudah tibe..aku suke gile kalo dpt mkn my mom nye sup tulang..superbb..

P/s: Sediakan sabun cuci pinggan byk2...hehehehe

Nov 16, 2010

Marry stayed out all night aka Marry me Mary

Next drama to watch is marry stayed out all night.....
Aku mmg jatuh chenta kt Jang Geuk Suk..first tgk movie baby & me..aku ckp alahai cute nyee laki nih..then kuar laa cite yg betul2 buat nm die naik You're beautiful..i love his voice..phewwwwwwwwww




Jang Geuk Suk dlm You're Beautiful..kemas dah sgt2 cerewet..hehee



Penampilan yg berbeza dari drama sebelum nih..before this die watak nye seorang yg neat sgt..tp kali ni tak tau laa plak ape la karakter nyer...JOMM tgk cite nih..hehee













                      


See die mmg talented dlm musik ...haaaa kene donlod cite nih..heheehe

Sungkyunkwan Scandal (Drama - 2010)

Hello... Arini rase ade mood nk update skit..aku br abes tgk drama korean nih..20episod tu beb....seb baek laa ade kawan2 yg rajin men 'donlod' cite nih..so aku dpt nonton tanpa was2..hehehe. Sungkyunkwan Scandal mmg best..heroin cantik..hero pom hensem...Kisah cerita Universiti pada Joseon era. Perbezaan taraf hidup dan bangsa antara Noron, Soron dan Namin. 4 sekawan yang berasal dr bangsa yg berbeza. Antara Chenta, Persahabatan dan Semangat juang. Keinginan Raja yg ingin melihat semua rakyat nya dapat hidup aman dan tiada perbezan taraf hidup di penuhi oleh 4 kawan Sungkyunkwan ini.



Hero: Lee Seon-joon son of Left prime minister..si ulat buku..genius org nyee. Jatuh chenta dengan kawan nye Kim Sam Shik yg dianggap kan seorang lelaki cantik.

Heroin: Kim Yoon He aka..Terpaksa menyamar sebagai lelaki utk menolong ibu dan menyara adik yg skt. Seorang yg rajin dan cerdik serta tidak mudah berputus asa. Merupakan anak kepada salah seorang pensyarah terkenal di Sungkyunkwan Universiti.






Aku suke die..hikhikhnikhik..Moon Jae shin yg digelar Geol-Oh (Crazy horses) anak kepada Minister of Justice. Senior di Sungkyunkwan Universiti yg memboikot menteri2 dan keputusan raja diatas kematian abg nye. Dalam kasar dan keras nye..die ni comel.hehhehee everytime die tgk pompuan die akan hiccups..seorang yg protective.


 GU YONG-HA: Alahai cantik nye skin die...flawless sgt2...seorang yg ceria & suke mengacau. Tp dalam nakal nye die seorang kawan yang sangat baik.

Dan ini la secret mission yg diamanahkan oleh raja untuk pembentukan kerajaan joseon baru kepada mereka ber empat iaitu pencarian "geum-deung-ji-sa". 



Overall...cite ni mmg best...full of inspiration...MUST WATCH
More info  here.

Nov 2, 2010

Korean Drama: Mischievous Kiss

Sekarang baru abis tengok 3episod..tak dapat nk bagi review sepenuh nya..

WILL UPDATE Soon..




Update: dah abis tgk cite nih..also known as playfull kiss and Naughty kiss..heroin yg slow dlm akademik nama nya  "Oh ha ni"..first time tgk die berlakon & watak ni mmg sesuai sgt laa dengan tuan nye. Tp "Oh ha ni" mempunyai semangat juang yg kental. Tu semua chenta punye pasai. Kuat betul penangan chenta yer.hehehehe..
Tarikan cite ni harus laa hero nye Kim Hyun Joong (Boy over flower) nama nya  "Seong Jo". Seung Jo pelajar cemerlang sekolah..tapi "Seong Jo"  ni mmg kayu...bkn nerd tapi macam orang takde perasaan pun ye. Memula die rimas ngan "Oh ha ni "yg tak pernah duduk diam....dari rimas jadi suka..dan ♥ berputik dalam diam.. Satu lg...Mak "Seong Jo" sporting gile...so cite ni bkn jenis cerita cinta yg ade halangan ibu bapa ..or kaya miskin..Overall cite ni cute...must watch..

Kenape sekarang...

Dah lama aku nak buat belog aku sdiri..tapi aku tak rasa ianya perlu..tetapi kenapa malam ni aku "create" belog nih..kite tunggu adakah belog ini akan ber 'isi' atau kekal begini...aku belum decide adakah belog ini akan mengisarkan tentang kehidupan .. atau minat.. atau kehendak..atau keperluan..

So let it be... chill ..xoxo